Tænk på at sikre mod radon, når du bygger nyt, og få en lav måling

31 maj 2021
Anders Lundtang Hansen

Det er svært at have noget in mente, man ikke lige kan se, specielt når man overvejer sådan noget med at skulle bygge sig et nyt hus, hvor man mere tænker på beliggenheden, hvordan huset skal se ud og mere til.

Du tænker nok ikke på sådan noget som en usynlig skadeskaber såsom gassen radon, der findes derude i omgivelserne og kan gøre skade på os, og det kan måles i mange boliger, hvis man har det rette udstyr til det.

Man kan gå ind i forskellige hjem og måle, om der er radon i hjemmet, og man kan få et større eller mindre udslag, selvom det optimale ville være, at der var et helt negativt udslag.

Heldigvis er der meget, man kan gøre for at komme så vidt som muligt af med radon, så man kan måle et meget mindre udslag.

Når man så ser, hvad man skal gøre ved et hus, der allerede er ramt af radon, så kan man gøre mindre tiltag, men man kan også ændre konstruktionen på huset, hvilket kommer til at tage tid og nok bliver en kende dyrt.

Få en lav måling på radon i dit nybyggeri

Om man så allerede har et hus, eller man er ved at bygge nyt, så bør man tænke på det med radon.

Men er man netop ved at skabe et nyt hus, så er man allerede foran her, fordi man kan tænke disse sikkerhedsforanstaltninger ind i byggeriet af ens hjem, så man oplever mindst muligt radon i hjemmet.

Radonsikring gælder nemlig om forskellige tiltag, som der er nævnt, og dem kan du læse mere om ved at klikke på linket i denne sætning.

For de ændringer ved hjemmet kan jo være noget, som husker på at udføre ved ens hjem, når man bygger nyt.

På den måde kan du få den laveste måling af radon.

Flere Nyheder