Professionel gulvafhøvling i Svendborg - når gulvet skal stå som nyt igen

Professionel gulvafhøvling i Svendborg – når gulvet skal stå som nyt igen

Træværk er langt det bedste materiale, når det handler om gulvbeklædning. Et trægulv føles behageligt under fødderne, da det levende og organiske materiale til en vis grad er eftergivende og blødt. Selv det mest massive trægulv føles ikke hårdt og koldt på samme måde som et gulv belagt med beton eller cement – og følelsen af at betræde et linoleums- eller syntetisk parket gulv kan slet ikke måle sig med fornemmelsen af et ægte trægulv under fødderne.

Derfor bør du, såfremt dit hus eller din lejlighed er udstyret med et intakt, gennemgående trægulv, værne om dette og til hver en tid sørge for, at træværket er sundt og velholdt.

Du kan redde dit trægulv efter en vandskade med den rette behandling

Hvis du i forvejen behandler dit lækre trægulv efter alle gældende forskrifter, er det ekstra ærgerligt, hvis de tager alvorlig skade – for eksempel i forbindelse med en oversvømmelse. Store mængder vand kan være rigtig hårdt for et trægulv. Når først fugten har sat sig i træværkets fibre, vil de enkelte lameller, gulvbrædder, parketter eller planker udvide sig, og derved opstår der ujævnheder i overfladen. Træværket kan også finde på at slå dybe revner, og der kan opstå grimme misfarvninger.

Til denne type skader rækker en almindelig gulvafslibning ikke. Her skal krassere midler i brug. Du bør kontakte din lokale gulvmand eller et gulvfirma i nærheden med henblik på at få skaderne vurderet. I langt de fleste tilfælde vil en professionel gulvmand kunne redde gulvet med en grundig og effektiv gulvafhøvling.

Hvordan foregår en professionel gulvafhøvling?

Når du vælger at lade en gulvmand forestå redningsaktionen, vil han først høvle mellem to og fire millimeter af gulvets overflade, således at det atter bliver jævnt og ensartet. Herefter følger en gulvafslibning, og dernæst en efterbehandling, som du selv kan vælge.

Læs mere på gkservice.dk