Plads kontra kvalitet i en Børnehave

03 juni 2019
Anders Lundtang Hansen
Plads kontra kvalitet i en Børnehave

Når man som forældre ved, at der er et barn på vej, hvilket kan være det første af sin slags for familien eller et senere nummer i rækken, så vælger mange forældre at skrive deres barn op til en børnehave med det samme i det område, man bor, hvilket i så fald kunne være en børnehave i humlebæk.

For det gør bare tingene markant nemmere, at man kan hente og bringe børnene til og fra arbejde, så man ikke skal ud på en længere omvej for at ordne den dont hver dag.

Eventuelt sørger man for, at man kan aflevere barnet på vej til arbejde i samme retning frem og tilbage, så man vælger en børnehave, der ligger der midtimellem.

Eller måske er man så heldig, at børnehaven ligger så tæt på den forælder, der måske stadig går hjemme, er på barsel eller bare arbejder hjemmefra, som på cykel eller anden måde hurtigt kan hente barnet på vejen.

Nogle familier er endda så heldige, at de har venner, familiemedlemmer og andre, der kan bringe og hente børnene, når der er overarbejde eller andet, der skal passes fra forældrenes side.

Således er det forståeligt, at når man er sikker på, hvor man har slået rødder, så vil man også have en børnehave, som kan ligge tæt på ens hjem, som i dette tilfælde netop kunne være i Humlebæk.

Dog er det ikke ensbetydende med, at den børnehave der ligger mest belejligt har den bedste kvalitet.

Nogle børnehaver vil gerne score flest mulige penge, så de har en masse pladser til børnene, men det kan medføre, at der er for få pædagoger til for mange børn, så der ikke bliver taget hånd om hvert enkelt barn eller holdt godt nok øje med dem alle.

Derfor kan det være værd lige at undersøge markedet i området over børnehaver, der kan ligge længere væk, men som måske yder en bedre kvalitet.

 

Flere Nyheder