Mange musikstykker bliver genudgivet på vinyl

27 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Hvem skulle have troet for bare tyve år siden, hvis man sagde til en kunstner, der dengang kun havde udgivet på CD, at man i dag ville genoptrykke alle vedkommendes værker på vinyl?

Man så det jo som et oldgammelt medie, som der ikke ville komme igen, og hvem ville betale penge nok for at få sådan en forretning til at løbe rundt udover enkelte nørder?

Det er der et kundemarked for nu, som der ikke er set tidligere, og det er spændende at se, hvor længe det vil vare ved.

For man kan sige, at selvsamme kunstner nok havde regnet ud, at der ville komme en udvikling, og den udvikling blev så digitale platforme med streaming – men at vi ligefrem skulle begynde at skue baglæns, den havde de færreste nok ikke set komme.

Ligger man således inde med et originaltryk af en LP, før det gik af mode, så kan den være mange penge værd – og køber du en ny vinylplade i dag, så kan den blive flere penge værd i fremtiden!

Vinyler vinder ind på markedsandelen

Nogle gange ser man endda i statistikker, at vinyler sælger bedre end andre fysiske udgivelser, og man ser endda salgslister, hvor man nu seriøst skal tage vinyler med, hvorfor man af samme grund også er begyndt at se lukrativt på det område.

Er man en seriøs kunstner, så vælger man også at genoptrykke og få trykt ens værker på vinyl, for der kan være et større marked for det, end hvad man lige tror.

Det er ikke kun DJ’s og lydnørder, der kan lige at lytte til musik via LP’er – det er faktisk den helt almindelige musikbruger, der er begyndt at gå op i sådan noget med lyden, og den gode lyd findes i langt de fleste tilfælde på vinyl.

Derfor bliver du nødt til at eje musikken på vinyl.

Flere Nyheder