Hvor meget koster en maler?

Hvor meget koster en maler?

Trænger dit hjem til en kærlig opdatering i form af maling enten inde eller ude, og orker du ikke selv at kaste dig over opgaven? Læs med her, hvor vi tager et kig på, hvad en maler koster.

Malerpriser anno 2020 – hvad ligger de mons tro på? Det afhænger af flere forskellige ting; selve arbejdsopgaven og din geografiske placering i landet. At sidstnævnte har en betydning, mener nogle, er urimeligt, men det er desværre sådan, det er – en maler koster mere på Sjælland, end han gør i Jylland.

Hvis du har brug for et specifikt tilbud på din opgave, er det bedste, du kan gøre, at indhente 3 forskellige tilbud hos tre forskellige malere. Vær tydelig i omfanget af opgaven og hvad prisen skal indeholde, så du kan sammenligne efterfølgende. Men husk: det er ikke kun et spørgsmål om pris, men også om kvalitet.

Priseksempler på malerarbejde

Det er forskelligt fra maler til maler, hvordan prisen for en opgave udregnes. Ved små opgaver kan du muligvis få en timepris, men som regel foretrækker maleren af give en pris på hele opgaven – og det er også lettest for dig at arbejde med.

Vi har fundet et par priseksempler til dig, så du har lidt at gå ud fra:

Lejlighed, 2 værelser, ca. 50 kvm: 7.000-10.000 kr.

Lejlighed, 3 værelser, ca. 65 kvm: 10.000-14.000 kr.

I eksemplerne er der tale om traditionel maling af væg og loft, og du skal se det som et hurtigt estimat, så du ved, hvad du kan forvente, når du kontakter en maler.

Ikke kun et spørgsmål om timepris

Når du skal indhente tilbud på malerarbejde, skal du huske, at det ikke kun er et spørgsmål om, hvor lang tid det tager maleren at udføre opgaven. Det er også et spørgsmål om materialer – du kan ikke undvære malingen. Her er det altid en god idé at gå efter kvalitet, så du ikke skal male igen indenfor en kort årrække.