Hvor længe har danskerne spist flødekartofler?

Hvor længe har danskerne spist flødekartofler?

Kartoflen har sin helt egen historie

Hvor længe tror du, at danskerne har nydt godt af kartofler som måltid, i Danmark? Tror du vi er tilbage til vikingerne, som måske har bragt dem hertil via deres togter? Eller er det noget med romerne, som har haft dem med i deres storhedstid, hvor Rom var en stormagt?

Der er helt sikkert mange gode bud på kartoflens oprindelse I Danmark, men faktisk er man nogenlunde sikker på, hvornår kartofler blev indført til Danmark. Vi skal se mod Sydamerika, hvor spanierne bragte kartofler med til Europa under deres erobringer, i det daværende Inkarige.

Helt nøjagtigt kender vi kartoflen i Europa fra år 1537. Det er dog først omkring 1710, at vi danskere får glæden af den populære spise. 

Men hvornår starter vi med at spise flødekartofler i Danmark?  

Flødekartofler betragtes nok af mange som en klassisk dansk ret. Du har sikkert også selv flere gange spist en lækker gang flødekartofler. Men det sjove er faktisk, at retten først opstod i 1980’erne i Danmark, så det er altså en temmelig nyopstået ret.

Du kan næsten se for dig, hvordan danskerne har fyldt deres tallerkener med flødekartofler og lørdagskylling, som også opstod i 80’erne. Det har været nem madlavning, men det smagte helt sikkert godt.

Begge retter skulle lige en tur i ovnen, og så var der ellers serveret. Man var ikke så sofistikeret i de glade 80’ere, når det drejede sig om mad. Nu er lørdagskyllingen ikke længere at finde på de danske middagsborde, men flødekartofler er stadig populære.

Skal du lige have en god opskrift på flødekartofler?

Selvom du sikkert kan lave retten med lukkede øjne, så skader det jo ikke med lidt ekstra inspiration. Derfor får du lige et godt link til en klassisk opskrift på flødekartofler – https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/7437/floedekartofler.

Nyd kartoflerne til noget godt kød eller frikadeller.