Første gang du skal lave flæskesteg? Find en god opskrift på nettet

01 november 2021
Emilie Ann Jacobsen

advertorial

At lave en flæskesteg med sprød svær kan virke som noget af en udfordring, hvis du aldrig har prøvet at lave det før. Har du lovet at tage flæskestegen med til jul eller julefrokost, eller vil du bare gerne forkæle nogen med en lækker flæskesteg, er det oplagt, at du bruger god tid på at læse, hvordan du bedst muligt at kan tilberede den. 

Det kan du for eksempel gøre på nettet. Der findes i dag mange online kogebøger, hvor du kan læse om, hvordan du skal tilberede en flæskesteg. En af de største er dk-kogebogen.dk. De har en meget udførlig opskrift til, hvordan du kan tilberede en flæskesteg, så den både bliver mør og saftig, og så den får en sprød svær. Det kan ellers være noget af en kunst, når det er første gang, at du tilbereder den. Du kan se deres opskrift her

Få også styr på tilbehøret til flæskestegen 

En flæskesteg er selvfølgelig kun lille del af den danske julemiddag. Hvis du skal stå for hele middagen, skal du selvfølgelig også have styr på det traditionelle tilbehør til maden. Det kan du også få ved at se nærmere på opskrifterne på dk-kogebogen.dk. 

Hvide kartofler kan du forhåbentlig sagtens koge. Ellers skal du måske lige øve dig på det, inden du gør klar til at kaste dig ud i en kæmpe julemiddag. Men hvad med brune kartofler? Det kan straks blive sværere. Det er lidt en kunst at få de brune kartofler til at blive perfekt karamelliserede. Ikke mindst, så de passer til den måde, som kartoflerne plejer at smage på. 

Du skal også huske at have styr på rødkålen. Hvis du skal lave den fra bunden, tager det faktisk længere tid, end du måske lige regner med. Derfor kan det være en god ide, at du laver den dagen før, så du har god tid til den anden mad. 

Flere Nyheder