Få hjælp til at købe det rigtige brygudstyr

09 februar 2021
Lotte Hindsberg

Ølbrygning er en fantastisk hobby. Du kan dyrke den i det små eller i stor stil. Der er plads til at være amatør og til at være professionel ølnørd. Du kan have et enkelt startkit hvor du kan brygge en ganske hæderlig basisøl og du kan også have “state of the art” indenfor brygudstyr.

Uanset om du høre til den ene eller anden gruppe, eller måske er et sted midt i mellem, kan du med fordel få råd og vejledning til at vælge det helt rigtige udstyr. Både så du ikke køber et hvor du ikke får brugt kapaciteten godt nok, men omvendt må det heller ikke være for lille, så der ikke er plads til at vokse. Du kan finde flere eksempler på brygudstyr hos albryg.dk. Husk at vælge noget hvor du efterfølgende kan købe mere udstyr, hvis du skulle få brug for det.

Husk det vigtige glas

Når du har brygget den perfekte øl på dit nye brygudstyr, er det vigtigt at du også har de rigtige glas. Det skal være et glas der er vasket og skyllet helt rent. Hvis der er rester af sæbe på glasset, vil det påvirke øllet, som vil blive langt hurtigere flad og kedelig i smagen end ellers. 

Alt efter type af øl du har brygget er det også vigtigt at vælge det rigtige glas. Er det en øl der alene er beregnet til at slukke tørsten kan glasset godt være bredt øverst oppe. Hvis det er en øl, hvor man skal kunne smage de finere nuancer, skal det være smallere øverst.

Det ideelle ville selvfølgelig være at man havde et glas til hver type øl man bryggede, men det fylder selvfølgelig også en del. Vælg derfor efter hvilken type øl du oftest drikker. Der findes løseligt op til 6 forskellige typer af glas til øl. 

Flere Nyheder