Bekæmp skadedyr med forebyggelse

19 juli 2021
Lotte Hindsberg

Tilgivelse frem for tilladelse er et ordsprog der ofte er sagt. Det samme gælder, når det drejer sig om skadedyr. Det er bedre med forebyggelse frem for at fjerne dem, når de er flyttet ind på din grund. Også selvom det er umuligt fuldstændigt at undgå at de kommer, selvom du har gjort alt for at forebygge det. Men du mindsker deres interesse i din grund, ved ikke at have et stort skilt fremme, hvor der står VELKOMMEN.

Der er en del arbejde i at forebygge, at skadedyr ikke flytter ind. Hvis de flytter ind kan du kontakte skadedyrsbekæmpelse i Vejle, især hvis du bor i det område.

Ryd op og smid væk

Når du skal forebygge besøg af skadedyr, er det vigtigste at du får ryddet op på din grund. Der skal ryddes og og smides væk, så der ikke er mørke og fugtige områder, som især mus og rotter syntes er områder som er ideelle områder, hvor de kan bygge redder. Husk at to rotter på et par måneder, kan blive til en koloni på flere hundrede.

Udover at rydde op er det en god ide at fjerne alt hvad der er af madvarer på din grund. Det betyder at du skal smide nedfaldsfrugter væk og de skal ikke i komposten. Komposten er et andet vigtigt område. Undlad at smide mad på komposten. Nøjes med at smide ukrudt på kompostbunken.

Det er også en god ide at gennemgå dit hjem og hvilke andre bygninger der er på din grund. Du skal kigge efter huller og revner oppe som nede. Husk at rotter kan kravle op af selv de stejleste vægge og komme ind af selv de mindste huller.

Hvepse er vilde med revner og hvis du oplever at du har fået et hvepsebo, er det en god ide at kontakte en skadedyrsbekæmper og få hjælp.

Flere Nyheder