Begravelse 101

27 februar 2021
Maya Hindsberg

Døden er en natulig del af livet. Vi skal alle dø, og vil vil alle på et eller andet tidspunkt skulle håndtere død. Uanset om det så betyder en begravelse i Lemvig, eller en mindeceremoni i Holstebro. Uanset i hvilket størrelse og afskygning døden kommer i, vil du skulle forholde dig til den, og hvordan du bedst arrangerer en begravelse, til når tiden kommer.

Der er en af de vigtigste ting, at få styr på er alt det praktiske. Det kan godt være svært at overskue, og derfor kan en bedemand være en god ide at få fat på. Det er selvfølgelig ikke nødvendigt, men det er en god måde, ikke at behøve at skulle forholde sig til det praktiske virvar af opgaver, som der uundgåeligt vil være.

Find ud af den afdødes ønske

Det er ikke unormalt, at den døde har et ønske til, hvordan deres begravelse skal se ud. Det kan være alt fra, hvordan kisten skal se ud, om de vil kremeres, om der er bestemte salmer, de ønsker, eller om der er en bestemt begravelsestype, de ønsker. Det kan tænkes, at i har talt om det, før vedkommende døde, eller at de har det stående i et testamente eller i et brev, der ligger gemt væk i en skuffe. Derfor er det altid en god ide, lige at tjekke op på, inden i kommer for langt med planlægningen.

Støt jer op og ned af hinanden

Når nogle dør er det helt normalt at føle sorg. Det er en helt almindelig og meget menneskelig oplevelse, som hverken skal løses eller ignoreres. Det er også grunden til, at både psykologer og præster anbefaler, at i taler sammen om alt det, der er svært. Det kan være i taler om sygdommen, men det kan også være at tale om alle de gode minder.

Flere Nyheder