3 ting du skal undgå, når du pakker dit bådudstyr

06 februar 2021
Sara Mortensen

Når du skal i gang med at pakke dit bådudstyr til næste sejlads, så er der rigtig meget udstyr at holde styr på. Der er 3 ting du skal undgå at gøre undervejs, hvis du vil være sikker på at få alt det rigtige bådudstyr med på turen. 

Som bådejer er der lidt mere at holde styr på end man måske går og tror. Du skal holde styr på sikkerhed, reparation, vedligeholdelse, pleje og ikke mindst udstyr. Grunden til at det er vigtigt at have det rette bådudstyr med, er for oplevelsen og ikke mindst sikkerheden. 

Det duer ikke at du pludselig befinder dig midt ude på Atlanten og mangler to redningsveste eller en ordentlig navigation. Alt dette skal der være styr på lang tid inden du sætter for sejl. 

1. Undgå at afvige fra din pakkeliste over bådudstyr

Når du skal i gang med at finde alt det udstyr, du skal have med ombord, så lav en liste! Det er så vigtigt at du får et overblik over, hvad du helt præcis skal have med på båden. 

Start fra en ende af og arbejd dig gennem hele listen slavisk. Undgå altid at undvige fra listen, fordi du måske tror at du har styr på det. Hold dig altid til listen. Hvis først du undviger fra listen, så risikere du at glemme noget meget vigtigt undervejs. 

 

2. Undgå at gå på kompromis med kvaliteten

Når du skal købe dit bådudstyr, så undgå altid at gå på kompromis med kvaliteten. Når du eksempelvis skal købe redningsveste eller fortøjninger til din båd, så er det ikke her du skal gå på kompromis med kvaliteten. Sørg derfor for at find en forhandler, hvor kvaliteten er i topklasse.

Ofte hænger kvaliteten også sammen med levetiden på varen og ikke mindst sikkerheden – og du må aldrig gå ned på sikkerhed, når det gælder udstyr til din båd.

3. Undgå altid at pakke for meget bådudstyr

Når man pakker sin båd op med udstyr, så kan det være fristende at tage ekstra med af det hele – bare for en sikkerheds skyld. Lad endelig vær med det. Der er i forvejen ikke oceaner af plads på mange almindelige både, og derfor skal den ikke proppes med unødvendigt udstyr. 

Pak kun de ekstra ting, som er nødvendige at have med. Lad vær med at tage 10 redningsveste med, hvis I kun er tre mand ombord. I får helt sikkert glæde af den ekstra plads undervejs, hvis I skal langvejs. 

Flere Nyheder